20 juli 2010

Längs Highway One mot Los Angeles

På söndagen den 4 juli lastades vår hyrbil, en vit Ford fusion för de kommande 10 dagarna. Vi ville åka den gamla Highway 1 för att resa längs Stilla Havet.

En fantastisk väg med vackra svindlande vyer som nästan tog andan ur oss!
Branta stup och krokiga vägar.
Längs vägen såg vi många oljeplattformer, dock inte på bilden.

På eftermiddagen kom vi fram till vårt stopp, Monteray, halvvägs ner till Los Angeles. Här hade vi bokat rum på det här motellet. Där ingick frukost vilket vi tyckte var bra tills vi såg den, en kopp kaffe och muffins delade i fjärdedelar.Väl hemmastadda tog vi oss ner till Monerays Fisherman Wharf och vandrade ut på bryggor och piren. Staden ligger längst in bukten Monteray Bay, känd för sin kust av klippor. Där finns också ett stort världsberömt Aquarium som visar fiskar som simmar längs Stilla havet. Detta hade vi dock inte tid att besöka.Vi kör panomramavägen 17 Mile Drive söderut. Stannar då och då för att fotografera bl a dessa klippformationer som Stilla Havet slipat med dess salta vatten.
Stannar till några timmar i staden Carmel by the sea, där Clint Eastwood är borgmästare. En liten idyll med exlusiva affärer och restauranger. Vi letade efter en restaurang att äta lunch på med något så nära humana priser. Kan säga att vi fick leta länge!

Här bor många kända artister, poeter och författare. 60 % av stadens fantastiska hus är ritade av konstnärer. Här hade Anders och jag med säkerhet stannat längre om vi åkt själva. Men eftersom Jonas har svårigheter att gå pga av sitt diskbrott (och kanske ointresse för dylikt..?) lämnade vi staden och for vidare.
Reser längs oändliga odlingar av jordgubbar, kronärtskockor och annat, minns inte.

Det behövs rejäla maskiner på de vidsträckta odlingarna.

Nytt stopp i Santa Barbara (som är uppkallat efter helgonet Santa Barbara)och här pyntar man t om träden... Tittade på många många vackra och stora hus. Staden andas förmögenhet...
Bilen signalerar att den behöver olja, trots att den var nyservad när vi fick den. Rådiga bröder köper helt sonika olja.
Jonas är den enda i sällskapet som inte druckit kaffe på USA:s stolthet Sturbucks Coffee. Det måste åtgärdas här i Santa Barbara. Kaffe och chokldbrownies smakade fint.

Mysiga gator i city där vi också såg om jag inte räknade fel, tre uteliggare... In i bilen och sista etappen till Los Angeles, tur att vi hade GPS:n.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar